dimarts, 22 de gener del 2013


NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA-MARINA ALTA

EU reclama al Consell que explique com va a pal·liar l’abandonament del finançament dels serveis socials dels ajuntaments de la Marina Alta per part del govern de Rajoy

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha qualificat aquesta decisió del govern central d’abandonar els serveis socials dels ajuntaments –ja retallada la seua aportació un 70% durant l’últim any­- de “gravíssim colp a les persones més necessitades, en un moment, a més, en el què existeix una vertadera emergència social. No sols és una mostra de la desídia d’aquest govern i d’on no estan les seues prioritats, sinó també de la seua infinita insensibilitat”. Esquerra Unida reclama a Sánchez Zaplana que explique com pensa pal·liar l’absència d’aquest finançament als ajuntaments de la Marina Alta.

López Barceló afirma que la decisió de Rajoy “és absolutament injustificable, en un moment a més, en que els ajuntaments a través dels seus serveis socials de base estan atenent els casos més flagrants de pobresa al País Valencià a costa de l’erari municipal, en la major part dels casos per a pagar allò que es deu des de la Conselleria”, recorda.

“Rajoy encara endureix més la situació, perquè en abandonar el finançament d’aquestos serveis, el que fa és abandonar les mínimes polítiques socials que es garanteixen des del municipi i que, en el cas del País Valencià, suposarà una situació insuportable, a la què s’ha d’afegir les també nul·les polítiques socials de Fabra”, critica la diputada d’esquerres.

López Barceló recorda que al País Valencià hi ha 120.000 famílies sense cap tipus d’ingrés, “i tan sols 12.000 expedients de Renda Garantitzada de Ciutadania han rebut la seua prestació i la gran majoria per sols un mes de duració”, afegeix.


23 de gener de 2013

GABINET DE PREMSA EUPV



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada