dimecres, 7 de maig del 2014

No al nom de Suárez a una avinguda d'Ondara

NOTA DE PREMSA EU-Ondara-Rectoria

Francisca Lorenzo (EUPV): “No al nom d’Adolfo Suárez per a un carrer d’Ondara”.

EUPV lamenta la decisió de la pràctica totalitat de regidors ondarencs de posar-li el nom d’Adolfo Suárez a una avinguda de municipi.

En l'últim Ple de l'Ajuntament d'Ondara, governat pel PP, es va aprovar la proposta presentada per aquest grup perquè una important avinguda del poble porte el nom d'Adolfo Suárez. És veritat que des de la mort d'aquesta persona, els mitjans de comunicació, (ràdio, premsa, televisió, etc.) han dut a terme una campanya sense precedents, d'enaltiment i exaltació del personatge i del paper que aquest va exercir durant la transició. El mateix missatge que durant més de trenta anys han fet arribar als ciutadans i que tant dany ha fet a la democràcia, al progrés i al prestigi i credibilitat d'aquest País ja a dia d'avui l'Estat Espanyol continua sota l'enorme influència de les forces que llavors controlaven el règim feixista de Franco. 

Doncs bé, una vegada més cal recalcar, que ni la transició va ser tan modèlica, exemplar ni tan pacífica, ja que no cal oblidar que en el transcurs d'eixos anys es van produir moltes de morts, 600 segons algunes fonts, la majoria víctimes de les organitzacions policials i dels grups feixistes, grups que mai van ser descoberts ni castigats.

La veritat és que Adolfo Suárez no va ser més que l'encarregat de vetlar per les essències franquistes i de dur a terme el projecte Capitalista i monàrquic, dissenyat per la Comunitat Econòmica europea i els grans interessos Geopolítics, i Imperialistes d'EE.UU i el seu braç armat, l'OTAN. Alguna cosa que probablement no haguera sigut tan fàcil sense el suport, i la col·laboració més rendida i incondicional d’alguns partits autodenominats d'esquerres. En tot cas si d'algú exemplar cal parlar, sens dubte, no va ser un altre que el conjunt de ciutadans sacrificats, i que van haver d'abdicar de tots els seus somnis, esperances i drets, de la seua memòria i història col·lectives, enviar a l'oblit els centenars de milers de morts enterrats en les cunetes, i que van haver de sotmetre's als interessos més aferrissats dels feixistes, els terratinents, l'oligarquia més reaccionària i l'Església. 

Que a hores d'ara el PP vulga posar plaques i carrers amb el nom de Suárez, és d'allò més normal i està en l'ordre de les coses, al PP no li agraden ni la veritat, ni el lliure pensament, ni l'objectivitat, ni la reflexió i sobretot la intel·ligència i el caminar lliurement dels ciutadans. El pitjor, és que com sempre l'esquerra en aquest cas el PSPV-PSOE haja votat amb un Sí a la proposta i els de Compromís amb una abstenció però lloant el treball de l’expresident. Tan malament caminen aquests polítics d'història i de reflexions i debats crítics, que a tot diuen que sí prostrats de genolls, sempre, davant el poder?


Per a quan la Veritat, la Justícia i la dignitat?

Ondara, 7 de maig de 2014

GABINET DE PREMSA EUPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada