dilluns, 8 d’abril del 2013

Crònica de la xerrada al voltant de la República (Casa de la Cultura d´Ondara, 05/04/2013)


Lluis Torró: “La reforma del sistema no passa únicament per llevar al Borbó i col.locar un president de la República, hi ha que gestar un sistema nou, on el poder emane realment del poble i no dels governants”.
 
El passat divendres 5 d’abril, es va dur a terme la xerrada al voltant de la República, presentat pel coordinador local, Manolo Mateo, amb l´intervenció dels companys Jordi Domínguez, de Joves d´EU i del diputat a les Corts Valencianes per Alacant Lluís Torró.
Manolo va encetar l´acte agraint la presència del púbic i donant pas a Jordi, que va explicar el contingut de l´última octaveta que hem difós, el tipus de republicanisme que defensem a EUPV, que no consisteix només en llevar l´instituciò monárquica de l’estructura de l´Estat, que es tracta d´anar molt mes enllà. El que es pretén es promoure un ampli procés participatiu, implicant un front comú amb altres forçes socials, que ens porte cap al procés constituent d´un nou model d´Estat republicà veritablement ple de contingut democràtic i social. Aquest front comú es concreta actualment a la Junta Estatal Republicana, plataforma integrada per col.lectius i organitzacions de caire republicà, nosaltres entre elles.
Jordi và donar pas al diputat Lluís Torró, que va escomençar la seua intervenció analitzant les raons per les que es va fracassar el projecte de la Segona República. explicar que les dificultats per implementar polítiques i mesures encaminades a afavorir les classes treballadores, de tipus redistruibutives de la riquesa o de propietat de la terra, van ser una constant durant tot el període, degut principalment a l´encabotada i tancada oposiciò de les oligarquíes, temeroses de perdre “l´estatus quo”. Aquesta actitud va generar una permanent tensió social que desembocà amb l´alçament militar que en portà a una guerra de classes durant tres anys, caent més tard la República sota la bota del feixisme.
Continuà explicant com durant els 40 anys de franquisme, i com que no es varen alterar apenes les relacions de dominaciò estructural, el concepte de caritat va ser institucionalitzat en lloc d’uns veritables serveis socials, deixant com a herència el no desenvolupament d’un sistema tributari eficaç i culturalment, el baixar el cap davant l´administraciò i no pendre-li-ho com a propi, d´allò que es pot afirmar que la corrupciò institucional actual ve de la reforma (que no ruptura) democràtica de l´Estat durant la transiciò, que encara que duguè aspectes bons a nivell de drets civils i d´autogovern, va ser continuista de la concepció d´Estat corrupte des de les rels al servei de la classe dominant, com s´ha anat demostrant durant el temps amb la bambolla inmobiliària com a epitafi.
Es và acabar amb la participaciò dels asistents mostrant el fàstic que genera aquest sistema monàrquic.



                                   GABINET PREMSA EUPV ONDARA-RECTORIA

                                                      Ondara a, 8 d’abril de 2013







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada