dimecres, 8 de maig del 2013

Anàlisi de l´últim Ple de la Corporaciò Municipal d´Ondara del 25 d´Abril


NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA - ONDARA RECTORIA


El nostre col·lectiu lamenta la postura fulminant del PP en la votació de les mocions presentades per nosaltres, alhora que agraeix el suport de l’oposició.
 
El passat dijous 25 d’abril, a l’ajuntament d’Ondara es va celebrar el darrer Ple de la Corporació Municipal que com tots sabem està composta de 8 membres del PP, 4 del PSPV-PSOE, i 1 de COMPROMÍS.

En aquest Ple la nostra formació va presentar dues mocions que creiem que són necessàries i bàsiques per al bon funcionament del nostre poble i del conjunt del país. Una per instar al Govern a sotmetre a consulta sobirana el model d’estat per a què la majoria dels espanyols pugen decidir si volen seguir en una monarquia o una república, i l’altra moció per a mostrar formalment el rebuig de l’ajuntament d’Ondara a l’avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’administració Local, ja que creiem que perjudicaria moltíssim als ciutadans traslladant les competències dels ajuntaments a les diputacions on no coneixen tan detalladament la problemàtica dels conciutadans. Sobre aquestes dues mocions, volem agrair el suport, de les dues formacions actualment en l’oposició, PSPV-PSOE i COMPROMÍS, que votaren favorablement a les nostres mocions, encara que degut al vot en contra del PP no varen ser aprovades. També aprofitem aquesta nota de premsa per agrair a la portaveu del grup socialista que va intentar que fóra EUPV qui llegira les seues mocions, però com no teníem vot, l’alcalde no ho va consentir per, segons ell, complir les normes.

Respecte a la moció sobre el referèndum, l’equip de Govern, PP, molt fidel al seu cap visible, va votar en contra, i segons va dir el primer edil, “hi ha coses més importants a les que fer front”, no sabem si hi han moltes coses més importants que el model d’estat d’un país, però així ho consideren els que governen al nostre ajuntament, es més important, fer i desfer, adoquinar i desadoquinar, etc.

També ens va sorprendre l’argument per a votar en contra de la moció per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat del Govern Local, ja que 7 punts abans en l’ordre del dia, l’alcaldia proposava adherir-se a les al·legacions que fa la FEMP (federació espanyola de municipis i províncies) que creiem és incompleta ja que no rebutja el text per complet. Com que en el ple no podem contestar-li al Sr. Ferrando, i ens haguera agradat fer-ho quan digué que la Llei no és del tot roïn, segons les seues paraules: ”ja que afegeix un punt on s’ha de presentar un informe per a demostrar que un servei públic és més rentable que un privat” i creiem que és una forta aposta del PP per privatitzar serveis, de la mateixa manera, creiem que el servei públic es l’únic que al 100% garantitza un tracte just al treballador, sense abusos per part de l’empresari.
Per un altre costat, cap destacar que, l’equip de Govern té molt d’interès en difondre el missatge que el desficaci dels adoquins no li va a costar ni un euro al poble, però creiem que deurien explicar-ho clarament als veïns, des d’ací els instem a que ho facen.

Finalment, també hem de criticar l’entusiasme del nostre alcalde, Ximo Ferrando, en defensar que hi haja una farmàcia de guàrdia en el nostre poble, o en El Verger o Els Poblets, sobretot quan no tenim urgències nocturnes i per tant, si vas al hospital per a què t’atenguen ja dóna igual anar a Dénia a per les medicines si no té les han subministrat a l’hospital. Que poc costa reclamar serveis quan no depenen d’ells, el que deurien fer com a partit que governa a Ondara, País Valencià i Espanya, es restablir les urgències nocturnes en el nostre poble.


                                      GABINET PREMSA EUPV ONDARA-RECTORIA

                                                  Ondara a, 7 de maig de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada