dissabte, 19 d’octubre del 2013



NOTA DE PREMSA EU-Ondara-Rectoria

EUPV ONDARA-RECTORIA organitza una xerrada sobre sanitat a Ondara amb la presència de Marina Albiol (Diputada a les Corts) i Francisco Sànchez (Portaveu de la Plataforma per defensa de la Sanitat Pública a la Marina Alta).

Ahir divendres 18 d’octubre el nostre col.lectiu, mitjançant el Coordinador Local, Manolo Mateo, qui va presentar l’acte, va organitzar una altra xerrada temàtica, aquesta vegada sobre sanitat, amb dues veus més que autoritzades per a parlar-ne del tema, Marina Albiol (Diputada a les Corts Valencianes) i Francisco Sànchez (Portaveu de la Plataforma per defensa de la Sanitat Pública a la Marina Alta).

El col.lectiu EUPV Ondara-Rectoria, esta acostumant als seus concintadans a les ja habituals xerrades temàtiques que acosten els polítics a la ciutadania, i que com va dir el Coordinador Local, es un dels principis de la EUPV.
El Coordinador Local, Manolo Mateo, va presentar un acte amb el que vam poder contar amb Marina Albiol (Diputada a les Corts Valencianes) i Francisco Sànchez (Portaveu de la Plataforma per defensa de la Sanitat Pública) i a la que van assitir unes quaranta persones entre elles militants d’EU-Marina Alta, membres de la Plataforma per Defensa de la Sanitat Pública a la Marina Alta, treballadors del Sistema de Salud Actual, i ciutadans interessats i afectats per l’alctual situació de la Sanitat a la comarca.
Manolo Mateo, va escomençar dient que l’actual Equip de Govern de l’Ajuntament d’Ondara, amb la majoria absoluta del PP, va bloquejar la moció de la Plataforma en el ple ordinari del mes d’abril, diguent que no tenien suficient informació per a posicionar-se al respecte i que demanarien un informe a la Conselleria de Sanitat sobre l’estat de la mateixa per a basant-se amb ell decidir la seua postura. Com bé va dir el Coordinador Local, el EUPV Ondara-Rectoria, ha demanat dues vegades mitjançant instància general tant que es faça públic l’informe com que es torne a debatre la moció i que l’Equip de Govern l’aprove o la rebutge. Fins a la data actual no s’ha rebut resposta alguna sobre el tema.
Finalment i abans de passar la paraula Manolo Mateo va recordar les paraules dites per l’Alcalde Ximo Ferrando el 9 d’octubre en que deia “que treballen per a defensar una sanitat públicade qualitat, per molt que alguns vullguen fer creure que l’opinió d’una estructura de partit està per damunt de l’opinió dels que militen”, i va animar a este i el seus companys edils a que demostren amb fets el que signifiquen aquestes paraules.
A continuació el Portaveu de la Plataforma (Francisco Sànchez) va explicar el “Model Alzira” que es l’actual model de Sanitat que tenim en la comarca i va explicar històricament d’on prové aquest model, on s’ha implantat i com ha funcionat. Es tracta d’un model de financiació de la Sanitat on una empresa cocessionària, en aquest cas DKV Marina Salud, S.A., obté uns diners fixes per ciutadà de la comarca, i a canvi ha d’atendre´ls i obtenir beneficis per als seus accionistes.
També va aprofitar per a denunciar que, no s’estàn derivant malalts crònics a l’hospital de La Pedrera, per que al ser un hospital públic (de la Conselleria) no li ix rendable a la empresa i per lo tant els envia a altres centres privats de fora.
Finalment el Francisco Sànchez, va recordar el passat en els ultims dies on, la Plataforma es va reunir amb el Director General d’Assistència Sanitaria, Guillem Ferran, i on aquest es va compromentre a que en menys d’un mes es reobririen les urgències nocturnes a Ondara, El Verger, Pedreguer i Gata. Uns dies després la Conselleria va treure un comunicat a la premsa desmentint les afirmacions del Sr. Ferran, ahir es va avançar la noticia de que la Conselleria destituïa a Sr. Ferran del seu càrrec sense cap explicació. El que demostra segons el Portaveu de la Plataforma  que “les empreses manen més que el propi conseller presionant a este a que prenga les decisions que elles volen”.
Ultimament va recordar als assistents que s’espera que vinga el Conseller de Sanitat a Dènia el pròxim dissabte 26 d’octubre a les 10.30h. a la casa de la cultura, i per lo tant la Plataforma espera rebre’l amb una pancarta demostrant el descontent tant pel deficient estat de la Sanitat a la comarca com els fets ocorreguts els ultims dies amb el Sr.Ferran i la no reapertura de les urgències nocturnes.
Després li va arribar el torn a la Diputada d’EUPV a les Corts Valencianes, Marina Albiol, que va repassar la política portada endavant en el seu àmbit escomençant des de que es va firmar el pacte entre PP-PSOE per a modificar la constitució per a donar preferència a el pagament del deute abans que els servicis socials i on el President de la Generalitat, el Sr.Fabra, es un deixeble avantatjat del President del Govern, el Sr.Rajoy.
També va mostrar dades dels rankings que es fan sobre la qualitat de la sanitat en cada regió de l’Estat Espanyol on des de fa 5 anys el Pais Valencià ocupa l’últim lloc any rere any.
Va aprofitar també la Diputada, per a incidir en que les empreses com DKV Marina Salud, Ribera Salud, ASISA, i altres, no son ONG’s, sino empreses que necessiten donar resultats positius en els seus balanços davant els seus accionistes per davant de la qualitat del servei que presten.
No va voler acabar sense apuntar un dels punts mes cruels de la Llei aprovada pel Govern en la que deixava sense servei sanitari a immigrants sense regularitzar i a majors de 26 anys que no hagen cotitzat a la Seguretat Social.
Finalment es va obrir un torn obert de paraula als assitents que ens van contar cassos particulars i consultes en els que va destacar un testimoni d’un matrimoni conegut del poble on la dona tenint a l’home debatent-se entre la vida i la mort, la van derivar a un hospital extern on va tindre que estat internat el seu marit durant sis mesos pagant una gran suma de diners per a mantenir-lo alli i que es poguera recuperar. Tots els assistents van animar al matrimoni a que ho denunciaren per que tenen tota la raó.







Ondara, 19 d’octubre de 2013

GABINET DE PREMSA EUPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada