dijous, 13 de març del 2014



NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA - ONDARA RECTORIA
Esquerra Unida insta a l’alcalde d’Ondara que deixe de fer demagògia amb l’atur i assumisca la seua incompetència en aquesta matèria.
El PP ondarenc en conjunt i l’alcalde en particular continuen utilitzant el mitjos públics de comunicació, com la web de l’Ajuntament d’Ondara, per a fer-se propaganda sobre dades que estan molt lluny de ser ni tan si més no bones.
 

Aquesta setmana hem pogut llegir a la web de l’Ajuntament d’Ondara (www.ondara.org) una notícia que al col.lectiu EUPV Ondara-Rectoria, ens posa els pèls de punta.
La notícia diu que Ximo Ferrando manifesta la seua satisfacció de què per primer any des que començà la crisi l’atur respecte a l’any anterior ha descendit, en 15 persones passant el Febrer de 2013 de 935 aturats, a 920 en el Febrer de 2014.
Vegem com el PP d’Ondara s’apunta al discurs triomfalista del PP nacional, llençant les campanes al vol, simplement perquè l’atur interanual ha descendit de forma molt modesta, quan encadena augments molt més quantiosos des del 2009 segons podem veure en el requadre.

FEBRER/ANY
ATURATS
VARIACIÓ
2009
641
0
2010
737
+96
2011
859
+122
2012
898
+39
2013
935
+37
2014
920
-15


No anem a ser nosaltres els que diguem que aquesta es una mala dada, quan no ho es mai quan l’atur descendéix, però d’ahí a treure pit dient que les reformes estatals i el treball del consistori per reactivar l’economia estan donant els seus fruits, ho veiem com una greu falta de civisme tant per part de l’Alcalde, com de la seua corporació i del PP en general. O fins quan creuen que un país, una regió un poble pot seguir destruint ocupació.
Des d’EUPV i d’IU ja fa temps que insistim en què no és que no estiguen funcionant les reformes governamentals sinó, que a més a més estan fomentant l’augment de l’ocupació de baixa qualitat i temporal a canvi de disminuir la de temps indefinit. En aquest punt de vista Ondara no és una excepció, ja que tal com reflecteix el gràfic següent el 95% dels nous contractes han sigut temporals enfront del 5% de fixes. El que confirma que la reforma laboral “made in PP” sols ha servit per a què els empresaris es pogueren llevar de damunt treballadors amb una certa antiguitat per a, en el millor dels cassos, contractar-ne a temps determinat.

També volem assenyalar la trampa que utilitzen els nostres governants per a definir el que ells anomenen “creació de llocs de treball nets” que és (la diferència entre el treball actual y l’anterior en un lloc determinat). La trampa en qüestió és que acomiaden a un treballador a jornada completa aprofitant la rebaixa de l’acomiadament de la reforma laboral, i en contracten dos a mitja jornada, així a les xifres d’atur apareix un aturat menys i segons ells han creat llocs de treball. A més a més les polítiques neoliberals de l’actual Govern espanyol van clarament en la dirección de fomentar l’explotació del treballador en mans de les grans empreses.




GABINET PREMSA EUPV ONDARA-RECTORIA

Ondara a, 13 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada