dilluns, 10 de març del 2014



NOTA DE PREMSA EU-Ondara-Rectoria

El diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, juntament amb el col.lectiu local ofereixen una xerrada sobre la política valenciana i ondarenca de macro projectes (obres i grans esdeveniments).

El passat divendres 7 de març el col·lectiu d’Esquerra Unida d’Ondara-Rectoria, va organitzar una xerrada sobre la política corrupta del PP valencià i ondarenc on van intervenir, Manolo Mateo (coordinador local), Ignacio Blanco (diputat d’EUPV a les Corts Valencianes) i Ferran Lloret (nou militant del col.lectiu local d’EUPV).

El divendres passat a les 19.30h al Centre Social d’Ondara el col.lectiu d’Ondara va tornar a les xerrades temàtiques a les quals ens té acostumats per a segons va exposar el coordinador “obrir un debat cívic en la gent sobre les polítiques que s’estan portant a terme tant pel PP ondarenc com valencià”. El coordinador local, Manolo Mateo va presentar l’acte on en la introducció va exposar que a Ondara, des que governa el PP, fa 14 anys aproximadament, es guanyen la confiança de la gent a força de construir obres de dubtosa necessitat.
També va criticar el model de finançament actual on les diputacions concedeixen a base de subvencions per a obres prescindibles, fomentant un clientelisme cap a poblacions amb el mateix color polític. L’exemple més esclaridor el tenim a Ondara on l’alcalde és a la vegada alcalde i diputat a la Diputació d’Alacant.
Amb tot açò va recalcar també que aquest model de finançament és incomplet, ja que les subvencions quasi mai subvencionen el total de les obres haguent el consistori completar el cost de la construcció, retallant d’altres partides més necessàries o subscrivint deute i ofegant l’economia municipal. Va treure les dades on evidència l’endeutament d’Ondara (622€/hab.) per damunt de pobles similars i popers com Pedreguer (570€/hab.), Gata (485€/hab.), i Benissa (122€/hab.).
També va assenyalar que com a contrapartida les polítiques del PP ens porten a un retall en matèria d’educació de 14 unitats escolars, que suposaran 20 docents menys l’any que ve en la Marina Alta, i que pobles com Ondara (6657 hab.), El Verger (4992 hab.), Els Poblets (3404 hab.) i Beniarbeig (1902 hab.) sumen un total de 17.000 habitants i es veuen obligats a compartir unes urgències nocturnes compartides alternades entre els centres de salut d’Ondara i d’El Verger.
A continuació el diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, va exposar una xerrada molt ilustrativa sobre com aprofita el PP valencià, aprofitant-se de la seua majoria absoluta a les Corts Valencianes, per a engranar una corrupció que 
ha col.locat al País Valencià com a epicentre del mapa de la corrupció espanyola i europea.
El diputat va explicar la corrupció valenciana com es cataloga.
-Adjudicació de contractes: concedint contractes amb sobrecostos injustificats a amics d’ells mateixos.
-Planificació del sòl: adquirint sòl rústic i fent plans d’ordenació urbana per a fer-los urbans i multiplicar el seu preu. Un claríssim exemple pot ser la Ciutat de les Arts i les Ciències, on a part del sobre cost (estava estimat que costara vora 300 milions d’euros i en va costar vora 1.300 €), ho va catalogar com la “guinda del pastel”, ja que allò abans era una zona sense urbanitzar de València i a partir d’ací els preus dels pisos i els terrenys van augmentar estrepitosament.
-Privatització dels serveis públics: on primer minen els serveis públics de gent de confiança que desmantelle els serveis per desprestigiar-los i que així es veja que el més rentable és privatitzar-los.
A més a més Blanco va incidir en què no només són obres com la Ciutat de les Arts i les Ciències o Terra Mítica, les que han arruïnat al País Valencià, sinó que també els “Grans Esdeveniments”. Aquestos “Grans Esdeveniments” com la visita del Papa, la Copa Amèrica, la Fórmula1, adjudicats a amiguets amb sobrecostos evidents. La Fórmula1 costà 300 milions d’euros, i en la visita del Papa on es van instal·lar vora 1000 urinaris públics quan en falles solen instal.lar
-se’n uns 300.
Finalment el nou militant del col.lectiu local Ferran Lloret, va aprofitar per a presentar-se, dient que ell és de Sagra i que allí l’Ajuntament (governat també amb majoria absoluta del PP) vol fer un Centre Social, desorbitant per al poble de què es tracta (446 habitants). Com a contrapartida ell mateix, com a estudiant d’història a València, va comentar que com molts estudiants té concedida la beca per una quantitat de 0€.
També va incidir en què no s’inverteix amb infraestructures necessàries com podría ser “El Corredor Mediterrani”, o completar la línia de tren Dénia-Oliva-Gandia, que suposaria un gran avanç per a la Marina Alta, a més a més de la modernització de la línia de tren Dénia-Benidorm.
Per a finalitzar es va obrir un torn de paraula on els assistents va consultar dubtes al diputat, sobretot de “com es pot denunciar i fins a quin punt la corrupció?” al que el Ignacio Blanco, va recordar que molts delictes de corrupció dels que s’està sabent ara, ja han prescrit i per el tant, no es pot fer res.







Ondara, 10 de març de 2014

GABINET DE PREMSA EUPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada