dimecres, 23 d’abril del 2014

Nota de premsa


NOTA DE PREMSA EU-Ondara-Rectoria

EUPV presenta una moció als ajuntaments d’Ondara, Pedreguer, Els Poblets i Beniarbeig, sobre les desaparicions forçades a Espanya durant la dictadura franquista.

Esquerra Unida ha presentat una moció als per al seu debat en els ajuntaments d’Ondara, Pedreguer, Els Poblets, i Beniarbeig, una moció on es demana entre altres acords, crear una comissió de la veritat de tall institucional sobre la repressió de la dictadura franquista i privar d’efecte qualsevol llei o reglament nacional que obstaculitze les investigacions.

Durant les dues primeres setmanes d’abril el col.lectiu EUPV Ondara-Rectoria, ha presentat una moció en els ajuntaments d’Ondara, Pedreguer, Els Poblets i Beniarbeig, mitjançant els seus representants en cada lloc, Francisca Lorenzo, Ferran Lloret, Manolo Mateo i Mónica Rosini respectivament.
La moció preveu debatre entre les forces polítiques, entre les que es troben PP, PSOE, Compromís, Aixa, PIREE i PSD, sobre les garanties del compliment d’obligacions en drets humans relacionats amb les desaparicions forçades a Espanya durant la dictadura franquista.
Per tot això la moció proposa l’adopció dels següents acords:
  1. Crear una comissió de la veritat de tall institucional sobre la repressió de la dictadura franquista a model dels processos duts a terme en altres països en estat de reconciliació i d’aplicació dels drets humans bàsics a les víctimes.
  2. En aquesta línia de compromís, manifestar el seu suport i adhesió a la Disputa 4591-10, del Jutjat nº1 de Buenos Aires, República Argentina, que porta endavant la magistrada Maria Servini de Cobria per delictes de genocidi i lesa humanitat contra els responsables de la conculcació dels drets humans davant el franquisme i a tots els procediments judicials que puguen obrir-se en altres països en la recerca de la justícia universal.
  3. Privar d’efecte qualsevol llei o reglament nacional que obstaculitze les investigacions.
  4. Donar trasllat al Govern de la Nació i a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

Amb aquesta moció volem que els grups polítics dels nostres pobles es posicionen clarament a favor o en contra per a què la gent siga conscient de qui els governa.
Sovint se’ns acusa a Esquerra Unida/ Izquierda Unida, l’autèntica esquerra d’aquest país, de reobrir ferides del passat. Res més lluny de la veritat, ja que les ferides no han estat tancades per la “modèlica” Transició, sinó que aquestes ferides estan ben obertes i infectades i cal aplicar-los la cura corresponent i no esperar que es curen pel pas del temps, com pareix que pretén la dreta.




Ondara, 23 d’abril de 2014

GABINET DE PREMSA EUPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada